Skip to main content

De Haromex geschiedenis

Haromex Development GmbH  - In de loop der jaren!

Op 30 september 2017 vierde Haromex zijn 25 jarig jubileum! In 1992 werd het familiebedrijf opgericht door John van Soest. Haromex BV was in Nederland vooral actief op de dutyfree markt en leverde ook aan de militaire bases.  Door steeds toenemende vraag werd 13 jaar later een concept ontwikkeld waarbij  de fijne gedistilleerde dranken ook aan binnenlandse markt geleverd konden worden. Heden ten dage staat Haromex Development GmbH onder leiding van de beide zoons Harald en Roger van Soest, en is het een onafhankelijk bedrijf met vestigingen in Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Haromex ziet zichzelf als een betrouwbare partner voor niche producten in de wereld van gedistilleerde dranken, met een sterk, breed en gevarieerd internationaal assortiment van meer dan 4.000 producten, in de segmenten rum, whisky, gin, wodka, likeuren, cognac, brandy en bitters.

Niche leverancier en trendsetter

Haromex blijft constant op zoek naar verborgen schatten, ruwe diamanten en innovatieve producten en producenten (distilleerderijen) in de wereld van gedistilleerde dranken, met als doel de smaakpapillen van de klanten te blijven prikkelen met nieuwe en spannende smaken en aroma’s. Small batch bottelingen, vergeten en zeldzame rariteiten, (tot nu toe) onbekende distilleerderijen die op een unieke maar zorgvuldige wijze produceren, maar ook vernieuwende en innovatieve ideeën van Masterblenders wereldwijd worden meegenomen tijdens deze zoektocht. Met een assortiment van bijna 800 verschillende merken rum mag Haromex zich de leidende rum importeur van Europa noemen. Haromex is er dan ook trots op om de zoektocht voor klanten te kunnen vereenvoudigen door als missionaris op te treden in dit steeds groeiende segment.

We leven in een zeer snel veranderende wereld, ook de markt voor gedistilleerde dranken ontwikkeld zich enorm snel en wordt steeds meer gedigitaliseerd. Het vinden van een juiste balans tussen het voldoen aan de steeds toenemende eisen van de klant en consument en het trouw blijven aan de eigen doelen en missies is een uitdaging die Haromex graag aan neemt. Door de intensieve en persoonlijke benadering van klanten, mede door gebruik te maken van de unieke catalogus “ Experience the Variety” die elk jaar opnieuw in boekvorm wordt uitgegeven. Hiermee probeert Haromex zijn partners te ondersteunen in hun ontwikkeling. Dit geldt niet alleen voor de klanten, maar ook voor nieuwe producenten (distilleerderijen) die zichzelf willen vestigen.